Reviews

Feedback van verkopers

 • "Een platform van, voor en (heel prettig) door autoliefhebbers. Via The Collectables heb ik mijn BMW E86 Z4 Coupe verkocht en dit is me erg goed bevallen. De intake was gemakkelijk en persoonlijk en de begeleiding gedurende het traject direct (via WhatsApp) en transparant. Binnen 3 weken had ik een nieuwe eigenaar gevonden, ik kan het iedereen aanbevelen!" - Harrald.
 • "Hoewel ik al wel ervaring had met het kopen van auto's via (buitenlandse) online veilingen, was het toch spannend om je eigen auto te laten veilen. Spannend omdat je niet weet hoe het werkt en je je afvraagt of alles goed zal gaan. Gelukkig werd er door de heren van The Collectables de tijd genomen voor een virtuele kennismaking en de benodigde uitleg over het proces. Super! Dan blijft alleen nog de leuke spanning over, namelijk of jouw minimumprijs gehaald zal worden...' De Maserati Coupe is verkocht, zelfs ruim boven de gevraagde verkoopprijs - Marinus.
   
 • "Ik heb in 2020 mijn Ferrari F355 Spider verkocht via The Collectables en heb dit proces als zeer prettig ervaren, als autoliefhebbers onder elkaar. Na de initiële ‘screening’ van de auto ging het opstellen van de kavelbeschrijving en het regelen van de foto’s erg vlot en in goed overleg. Mijn Collectable ging live en binnen 2 weken was een nieuwe liefhebber gevonden voor de rode schone. Het ontzorgende proces van het team van The Collectables heeft mij veel tijd bespaard: ik hoefde zelf geen advertenties te plaaten, geen telefoontjes van geïnteresseerden te beantwoorden en zelfs geen bezichtigingen, laat staan proefritten, te verzorgen. Mijn auto werd, waarschijnlijk vanwege de uitgebreide foto-reportage, ongezien verkocht. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen zijn of haar Collectable ook via The Collectables aan te bieden en aan een nieuwe liefhebber te helpen." – Herwin.
   
 • "Onze auto betrouwbaar en makkelijk kunnen veilen via The Collectebles, zeker aan te raden!" - Sander & Daan - Ferrari 360 Modena.
   
 • "Als verzamelaar en liefhebber van bijzondere auto’s en Alpina in het bijzonder, wil ik dat als ik van een auto afscheid wil nemen, dat deze bij een nieuwe eigenaar terecht komt met dezelfde passie. De visie van The Collectables sprak mij direct aan en heb toen een heel bijzondere Alpina te koop aangeboden. Je hoopt natuurlijk op een hogere prijs (de verkoopprijs lag wel boven het afgesproken minium), maar de Alpina is terecht gekomen bij een echte liefhebber, waar ik nog steeds contact mee heb. Mocht ik in de toekomst weer wat bijzonders willen verkopen, dan zal ik dit zeker via The Collectables doen." - Frans
   
 • 'Ik volg Autoblog al een tijdje en toen The Collectables voorbij kwam, sprak het concept mij gelijk aan. Van en voor liefhebbers! Zo voelde het ook gelijk vanaf het moment dat ik mijn Porsche Cayman S te koop aanbood. De fijne en snelle manier van communiceren zorgde ervoor dat ik een stressvrije verkoop heb kunnen doen. Geen vervelende biedingen en geen handelaren aan de lijn. De grondige screening en geweldige foto’s (thanks Noortje) zorgde ervoor dat ik mijn auto binnen twee weken verkocht werd. Toen Joris ook nog eens een jas kwam brengen op de dag van de overdracht, kan ik alleen maar zeggen dat The Collectables een heel toffe en professionele partij is om jouw Collectable  te verkopen.' - Nadir 
   
 • "Na mijn goede ervaringen als koper van Frans' Alpina B3S op The Collectables werd het tijd om mijn BMW 328 Ci (die over was) te verkopen. Het was mijn eerste BMW-liefde, waar ik altijd goed voor gezorgd had. Het makkelijkste was geweest om hem bij een handelaar langs te brengen, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Eerst een veel te lage prijs terugkrijgen voor je passie om hem vervolgens met een flinke marge online zien staan. Ik kon het niet. Zelf online verkopen dan? Misschien een hogere prijs als je veel geduld hebt. Echter, hoe lang gaat dat duren en hoeveel telefoontjes en testpiloten moet ik dan doorstaan?

  Na een goed gesprek met The Collectables, waarin ze me een helder inzicht gaven in de markt voor mijn auto en het proces, heb ik de knoop snel doorgehakt. Vervolgens heeft The Collectables mij alles uit handen genomen. Het opstellen van de teksten ging in goed overleg. Het leukste aan het hele proces vond ik de foto-shoot. In eerste instantie had ik zelf al foto’s genomen, maar ik werd niet zo enthousiast over de foto's als van de auto in het echt. Gelukkig lag dit alleen maar aan mijn eigen fotografie skills (of beter gezegd: het gebrek eraan) want de fotograaf die The Collectables adviseerde heeft de emotie die ik voelde bij mijn auto perfect vast weten te leggen op de gevoelige plaat.

  En dan is het moment daar dat je auto het platform op gaat heel dichtbij. En na twee weken weet je of de ‘reserve’ die jij opgegeven hebt bereikt is en de auto verkocht is. In mijn geval was dit (het bereiken van de 'reserve') al ruim voor het aflopen van de veiling het geval. Maar ik vond het net zo belangrijk dat ‘mijn’ auto naar een nieuwe liefhebber is gegaan. Het gaf me echt een goed gevoel om te zien dat er andere fan ermee wegreedt. En alles binnen 4 weken. Veel gemakkelijker wordt het niet." - Paul.

Feedback van kopers

 • "Wij hebben 4 dagen voor het sluiten van de veiling besloten om te gaan op bieden op de Ferrari 360 Modena. Omdat het een auto is die je niet dagelijks koopt hebben we contact opgenomen met The Collectables met de vraag of het mogelijk was om de auto te bekijken. Maandagochtend kregen we direct een email van The Collectables dat ze contact zouden opnemen met de verkopende partij.

  De verkopende partij had er geen problemen mee om de auto op de locatie te bekijken. Aangezien de veiling de volgende dag afliep zijn we dinsdagochtend in de auto gestapt en hebben we een road trip gemaakt richting Roosendaal. De Ferrari was in uitstekende staat en bij thuiskomst om 19:00 uur hebben we meteen de computer aangezet en zijn we gaan bieden. En… veiling gewonnen!

  De Ferrari hebben we 2 weken na het winnende bod opgehaald. De aflevering was perfect geregeld, het gaf ons een heel speciaal gevoel. Wat ook bijdroeg aan dit gevoel was dat Joris van The Collectables zelf was afgereisd naar Roosendaal om onze aflevering bij te wonen. De heren van The Collectables hebben ons goed geholpen voor, tijdens en na de veiling en we hebben zo nu en dan nog steeds contact! Wat ons betreft een aanrader!" - Team Northern Events.

 • "Wat meteen opviel was de presentatie van de Alpina B3S. Alles was tot in de puntjes gedocumenteerd met strakke foto's, een leuke video en een mooie beschrijving. Ondanks dat The Collectables voor mij toen een nieuw platform was gaf me dat direct vertrouwen. Even stel je jezelf de logische vragen, maar eigenlijk weet je het al. Ik wil hem, maar voor welke prijs?

  Als dan op de avond van de veiling je de prijs in de buurt van je limiet begint te komen wordt het spannend. Je limiet wordt eigenlijk net overschreden, maar je gunt je zelf nog beetje extra. De veiling loopt af en het is echt een goede prijs maar je weet nog niet meteen of het minimum-bedrag bereikt is. Het verlossende mailtje en telefoontje van The Collectables met de woorden dat ik gewonnen had resulteerde in pure euforie.

  En dan heb je gewonnen en mag je je ‘nieuwe’ Alpina ophalen bij een liefhebber, vergezeld door iemand van The Collectables. Iemand die zoveel passie heeft voor bijzondere auto's. Heel persoonlijk was dat en het geeft een fijn gevoel als je weet wie er voor je nieuwe autoliefde gezorgd heeft. Kortom, het was een prettig proces en dat is precies waarom ik mijn eigen auto daarna ook via The Collectables heb aangeboden. En verkocht!" - Paul.

 • 'Have been buying cars at auctions before, but this was such a cool experience! Meeting the owner in Holland, the Ultima V10 that I bought was even better than expected. And driving it back to Denmark (970 km) plus meeting Joris half way for a nice wam The Collectables jacket. What an adventure!' - Morten.