Reviews

Feedback van verkopers

 • "Twijfelen over het verkopen van je geliefde collectable doet iedereen misschien wel eens.
  Maar omdat je (als het goed is) toch een band hebt met je collectable wil je eigenlijk wel zeker weten dat hij in goede handen terecht komt.

  Die twijfel kan The Collectables in ieder geval al bij je wegnemen. Het platform van, voor en door autoliefhebbers gerund door een groepje petrolheads die niets liever willen dan een goed baasje zoeken voor jouw auto, tegen een goede prijs.

  Vooraf een hele strenge selectie zodat er geen dubieuze auto's op het platform komen houdt de kwaliteit van het aanbod hoog. Via The Collectables hebben wij voor onze BMW Z1 en een Porsche 911 een nieuw onderkomen gevonden.

  Gedurende het hele proces van intake, foto's en video, veiling tot overdracht word je ontzorgd. Daarnaast is de persoonlijke touch en aandacht echt hetgeen dat het verschil maakt. Iemand van The Collectables die aanwezig is bij de overdracht, die even belt of alles goed gegaan is en nog leuk contact na afloop van het hele traject." - Ruud

 • "Nadat ik mijn RS6 al een tijdje te koop had staan werd ik getipt over The Collectables. Ik kende ze nog niet, dus heb ik eerst maar eens de website bekeken die mij gelijk een  professioneel gevoel gaf. Daarna heb ik de eerste contacten met Joris gehad om te kijken wat de mogelijkheden waren. Dit verliep zeer soepel en open en eerlijk wat mij veel vertrouwen gaf. Ook waren ze zeer enthousiast over mijn auto en ook de potentie van de markt van mijn auto. Achteraf blijkt dit helemaal te kloppen.

  Omdat je als verkoper eigenlijk geen risico loopt, mits je auto natuurlijk gewoon klopt, ben ik het avontuur gewoon aan gegaan. In de aanloop naar de veiling zeer prettig contact om alle gegevens goed in de advertentie te krijgen. Dit wordt zeer zorgvuldig gedaan en ook de tekst die bij mijn auto gemaakt is vond ik ontzettend mooi in elkaar gezet.

  Omdat de auto zo ontzettend goed gedocumenteerd en gefotografeerd wordt geeft het de koper blijkbaar zo veel vertrouwen dat men zo'n brute auto (in mijn geval) ongezien en ongereden durft te kopen. Denk dat dat wel het bewijs is dat de werkwijze van The Collectables gewoon klopt! De communicatie is van begin tot eind helemaal helder en ik vond het ook mooi om te horen dat ze pas tevreden zijn als de koper ook na een week nog steeds helemaal happy met zijn aankoop is." - GP

 • "Als echte liefhebber struin in vrije tijd altijd het internet af naar al het leuks met vier wielen.
  Veilingsites zijn mij niet onbekend (helaas alle valkuilen bij aan en verkoop ook niet).

  De start van the Collectables heb ik uiteraard gevolgd, was ook bijna niet te missen als Autoblog fan. Ook ik heb een aantal keer geboden op een auto…

  Na persoonlijk contact met Tom, heb ik besloten om twee auto’s aan te bieden. Omdat ik er niet perse vanaf wilde heb ik een reserve price aangegeven waar ik me comfortabel bij voelde.

  Het proces erna, verliep zeer prettig. Contact met Collectables. De foto’s van Noortje. Beide auto’s zijn verkocht. Dat het van liefhebbers voor liefhebbers is, werd wel duidelijk bij de aflevering(en).

  Zeer persoonlijk, zelfs met cadeautjes over en weer, het gaat te ver om te zeggen dat ik er vrienden bij heb, maar ik weet zeker dat beiden auto’s terecht zijn gekomen bij liefhebbers. En… inmiddels staat er al wat nieuws in de garage!" - Sebastiaan (Smart Crossblade & BMW 1M)


 • "Een platform van, voor en (heel prettig) door autoliefhebbers. Via The Collectables heb ik mijn BMW E86 Z4 Coupe verkocht en dit is me erg goed bevallen. De intake was gemakkelijk en persoonlijk en de begeleiding gedurende het traject direct (via WhatsApp) en transparant. Binnen 3 weken had ik een nieuwe eigenaar gevonden, ik kan het iedereen aanbevelen!" - Harrald.
   
 • "Wat ik goed vind aan Collectables is de verfrissende aanpak, die voor mij in onderstaande punten tot uitdrukking komt :

  • (zeer) selectief in hun aanbod, niet elke willekeurige (aparte) auto zomaar op de site aanbieden

  • slechts een klein aanbod op een bepaald moment. Teveel autos tegelijkertijd gaat ten koste van focus. Heel sterk punt, vind ik.

  • ook de huidige eigenaar wordt op een leuke manier `in beeld` gebracht. Dat is niet gebruikelijk, maar doet het juist heel goed, denk ik.

  • uitstekende en directe communicatie tussen alle betrokkenen en geinteresseerden, al in een vroeg stadium, dwz. al vanaf het moment dat de veiling op een bepaald object opent

  • de mediator funktie om de koper en verkoper bij elkaar te brengen na sluiting van de veiling met als doel een deal tot stand te brengen

  • tot slot de rol van `smeerolie` vervullen bij problemen die zich voordoen (zoals in mijn geval de transportpapieren voor Dubai)

   Dus, nogmaals bedankt voor jullie inzet, ook die van Wouter met zijn leuke verhaal bij de video. Daar kreeg ik veel positieve reakties over." Frans (Lotus Exige S1)

 • "Hoewel ik al wel ervaring had met het kopen van auto's via (buitenlandse) online veilingen, was het toch spannend om je eigen auto te laten veilen. Spannend omdat je niet weet hoe het werkt en je je afvraagt of alles goed zal gaan. Gelukkig werd er door de heren van The Collectables de tijd genomen voor een virtuele kennismaking en de benodigde uitleg over het proces. Super! Dan blijft alleen nog de leuke spanning over, namelijk of jouw minimumprijs gehaald zal worden...' De Maserati Coupe is verkocht, zelfs ruim boven de gevraagde verkoopprijs - Marinus.

 • "Ik heb in 2020 mijn Ferrari F355 Spider verkocht via The Collectables en heb dit proces als zeer prettig ervaren, als autoliefhebbers onder elkaar. Na de initiële ‘screening’ van de auto ging het opstellen van de kavelbeschrijving en het regelen van de foto’s erg vlot en in goed overleg. Mijn Collectable ging live en binnen 2 weken was een nieuwe liefhebber gevonden voor de rode schone. Het ontzorgende proces van het team van The Collectables heeft mij veel tijd bespaard: ik hoefde zelf geen advertenties te plaaten, geen telefoontjes van geïnteresseerden te beantwoorden en zelfs geen bezichtigingen, laat staan proefritten, te verzorgen. Mijn auto werd, waarschijnlijk vanwege de uitgebreide foto-reportage, ongezien verkocht. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen zijn of haar Collectable ook via The Collectables aan te bieden en aan een nieuwe liefhebber te helpen." – Herwin.
   
 • "Onze auto betrouwbaar en makkelijk kunnen veilen via The Collectebles, zeker aan te raden!" - Sander & Daan - Ferrari 360 Modena.
   
 • "Als verzamelaar en liefhebber van bijzondere auto’s en Alpina in het bijzonder, wil ik dat als ik van een auto afscheid wil nemen, dat deze bij een nieuwe eigenaar terecht komt met dezelfde passie. De visie van The Collectables sprak mij direct aan en heb toen een heel bijzondere Alpina te koop aangeboden. Je hoopt natuurlijk op een hogere prijs (de verkoopprijs lag wel boven het afgesproken minium), maar de Alpina is terecht gekomen bij een echte liefhebber, waar ik nog steeds contact mee heb. Mocht ik in de toekomst weer wat bijzonders willen verkopen, dan zal ik dit zeker via The Collectables doen." - Frans
   
 • 'Ik volg Autoblog al een tijdje en toen The Collectables voorbij kwam, sprak het concept mij gelijk aan. Van en voor liefhebbers! Zo voelde het ook gelijk vanaf het moment dat ik mijn Porsche Cayman S te koop aanbood. De fijne en snelle manier van communiceren zorgde ervoor dat ik een stressvrije verkoop heb kunnen doen. Geen vervelende biedingen en geen handelaren aan de lijn. De grondige screening en geweldige foto’s (thanks Noortje) zorgde ervoor dat ik mijn auto binnen twee weken verkocht werd. Toen Joris ook nog eens een jas kwam brengen op de dag van de overdracht, kan ik alleen maar zeggen dat The Collectables een heel toffe en professionele partij is om jouw Collectable  te verkopen.' - Nadir 
   
 • "Via Autoblog was ik bekend geraakt met (het concept van) The Collectables. Toen ik na 7 jaar rijplezier besloot mijn Porsche Cayman te verkopen was The Collectables voor mij dé plek om dit te doen. Er is een uniek aanbod van auto’s wat de juiste doelgroep van enthousiaste liefhebbers aanspreekt. Het proces is transparant en efficiënt. De twee weken rond de bieding waren natuurlijk spannend maar verder was het een uitermate ontspannen proces. Erg plezierig was de begeleiding door Hylke. Met korte en snelle communicatielijnen is het proces begeleid, en bij de totstandkoming van de deal heeft hij een belangrijke rol gespeeld om koper en verkoper met een tevreden gevoel te laten terugkijken op het traject. Het is mooi dat deze auto zo terecht is gekomen bij een nieuwe eigenaar/autoliefhebber." - Dick

 • "Na mijn goede ervaringen als koper van Frans' Alpina B3S op The Collectables werd het tijd om mijn BMW 328 Ci (die over was) te verkopen. Het was mijn eerste BMW-liefde, waar ik altijd goed voor gezorgd had. Het makkelijkste was geweest om hem bij een handelaar langs te brengen, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Eerst een veel te lage prijs terugkrijgen voor je passie om hem vervolgens met een flinke marge online zien staan. Ik kon het niet. Zelf online verkopen dan? Misschien een hogere prijs als je veel geduld hebt. Echter, hoe lang gaat dat duren en hoeveel telefoontjes en testpiloten moet ik dan doorstaan?

  Na een goed gesprek met The Collectables, waarin ze me een helder inzicht gaven in de markt voor mijn auto en het proces, heb ik de knoop snel doorgehakt. Vervolgens heeft The Collectables mij alles uit handen genomen. Het opstellen van de teksten ging in goed overleg. Het leukste aan het hele proces vond ik de foto-shoot. In eerste instantie had ik zelf al foto’s genomen, maar ik werd niet zo enthousiast over de foto's als van de auto in het echt. Gelukkig lag dit alleen maar aan mijn eigen fotografie skills (of beter gezegd: het gebrek eraan) want de fotograaf die The Collectables adviseerde heeft de emotie die ik voelde bij mijn auto perfect vast weten te leggen op de gevoelige plaat.

  En dan is het moment daar dat je auto het platform op gaat heel dichtbij. En na twee weken weet je of de ‘reserve’ die jij opgegeven hebt bereikt is en de auto verkocht is. In mijn geval was dit (het bereiken van de 'reserve') al ruim voor het aflopen van de veiling het geval. Maar ik vond het net zo belangrijk dat ‘mijn’ auto naar een nieuwe liefhebber is gegaan. Het gaf me echt een goed gevoel om te zien dat er andere fan ermee wegreed. En alles binnen 4 weken. Veel gemakkelijker wordt het niet." - Paul.

 • Je bijzondere auto verkopen. Dat valt niet mee. Eerst een advertentie zetten en vervolgens reacties krijgen die niet of maar ten dele serieus zijn. Als er dan uiteindelijk mensen komen, na ik weet niet hoe lang wachten, dan zijn het vaak lieden die alsnog moeilijk doen, pingelen of een auto willen inruilen.
  Ik had daar geen zin in bij de verkoop van mijn MINI John Cooper Works 2.0 uit 2020. Via een YouTube-filmpje ontdekte ik The Collectables. Ik googelde, vond en melde mijn auto aan. Vanaf dat moment liep het als een trein.
  Ja, mijn auto kon geveild worden. De MINI was bijzonder genoeg. Nauwkeurig werd nagegaan of de auto inderdaad zo goed en netjes is als door mij werd voorgespiegeld.
  En dan de veiling zelf. Spannend. Lukt het wel of niet? Maar The Collectables (in de persoon van Lars Willemsen) laat je niet aan je lot over. Uiteindelijk is de MINI JCW voor een goede prijs verkocht. Een goede prijs voor mij en voor de nieuwe eigenaar. Bovendien: die nieuwe eigenaar is een enthousiaste eigenaar, iemand die er dolblij mee is. Geen handelaar en dat geeft een goed gevoel.
  De afhandeling thuis ging uitstekend (betaling en overschrijving), mede dankzij hulp vooraf op afstand van The Collectables. En hoe lang heeft dat allemaal geduurd? Een paar weken maar, inclusief de veiling.
  Ik kan iedereen die van zijn bijzondere auto af wil of moet The Collectables van harte aanbevelen. En je houdt er nog leuke contacten aan over ook!

Ook je Collectable via ons (laten) verkopen? Meld 'm hier aan. 

Feedback van kopers

 • "Ik kan niets anders zeggen dan dat ik heel erg blij geworden ben van the Collectables!
  Op een zondagochtend gezien dat er een BMW Alpina B3s allrad in de veiling was opgenomen en daarnaast ook nog in Alpinablau. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe zeldzaam een E91 B3s is en hoe dit in de praktijk rijdt dus mijn interesse was gelijk getriggerd.
   
  Op de foto’s was eigenlijk al goed te zien dat de B3s netjes is bijgehouden voor zijn bouwjaar / kilometerstand en daarnaast was er ook nog een Youtube review van terug te vinden.
  De auto was heel duidelijk beschreven, inclusief hele mooie foto’s van interieur en exterieur, onderhoudshistorie en eventuele (gerepareerde) schade’s. Aangezien ik geen ervaring had met het platform the Collectables en in het bijzonder een autoveiling heb ik eigenlijk eerst alles rustig doorgelezen, laten bezinken en overwogen. 

  Uiteindelijk heeft het er toe geleid dat emotie en ratio op een gegeven moment elkaar hebben gevonden waardoor ik met gezwinde spoed, hartslag van 180 slagen en zweetdruppels op het voorhoofd mijzelf geregistreerd heb en een bieding heb ingeschoten 5 minuten voor het einde van de veiling...en gelukkig gewonnen!
   
  Na het eerste enthousiaste telefonisch contact met Joris over de afhandeling en de verkoper (Bart), de B3s binnen 2 dagen opgehaald. Aflevering door Bart was goed geregeld en hij heeft mij onder het genot van een kopje koffie nog verdere informatie over de historie gegeven en uitgelegd hoe ook hij met the Collectables in aanraking is gekomen als BMW liefhebber.

Joris en het team van the Collectables hebben mij goed geholpen en hebben echt een passie voor (bijzondere) auto’s en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om deze unieke auto via The Collectables te kunnen bemachtigen...!" - John

 • "Ik zat lang te dubben tussen een BMW E39 M5 en een E46 M3. Uiteraard zijn het verschillende auto’s, maar wel uit de absolute toptijd van BMW zonder ingrijpende elektronica, atmosferisch, technisch fantastisch en met clean carrosserie- en interieurdesign. Alleen: ook met zorgen over motorproblemen, circuitverleden (zeker bij de M3) en kans op vage historie. Niet ieder land heeft immers de mogelijkheid om je enig zicht op het verleden te geven. Het werd dus geduldig zien wat er aan moois voorbij kwam. Ik volgde The Collectables al een tijdje en zag een facelift Carbonblack E39 M5 aangekondigd met een duidelijk verhaal, nette km-stand en een heldere historie. Mooi gefotografeerd ook door Noortje Blokland, maar het rijden werd natuurlijk toch het belangrijkst. Ik kon zelf een stuk (vrij kalm) rijden om een gevoel bij de auto te krijgen. De verkoper had een duidelijk verhaal. Hij had de auto zelf al geruime tijd in eigendom gehad en perfect laten onderhouden. Zekerheid heb je ook dan natuurlijk niet, maar het leek me aanzienlijk meer solide dan “zomaar” een importauto, al kunnen die ook prachtig zijn. Dat alles maakte hebberig! En ja, dan druk je op een vrijdagavond op "Bieden" en heb je opeens een prachtauto te pakken. Zo werd het dus een M5. Vervolgens kwam de daadwerkelijke overdracht met de verkoper die heel prettig was, ordelijk met alle papieren en onderhoudshistorie zoals beloofd en met de nodige uitleg. De auto staat intussen bij een professionele stalling totdat pret-rijden in het buitenland weer kan. Ik verheug me erop en wens iedereen die via The Collectables een automobiele droom koopt, net zo’n mooie aankoop." - Gerard. 

 • "Wij hebben 4 dagen voor het sluiten van de veiling besloten om te gaan op bieden op de Ferrari 360 Modena. Omdat het een auto is die je niet dagelijks koopt hebben we contact opgenomen met The Collectables met de vraag of het mogelijk was om de auto te bekijken. Maandagochtend kregen we direct een email van The Collectables dat ze contact zouden opnemen met de verkopende partij.

  De verkopende partij had er geen problemen mee om de auto op de locatie te bekijken. Aangezien de veiling de volgende dag afliep zijn we dinsdagochtend in de auto gestapt en hebben we een road trip gemaakt richting Roosendaal. De Ferrari was in uitstekende staat en bij thuiskomst om 19:00 uur hebben we meteen de computer aangezet en zijn we gaan bieden. En… veiling gewonnen!

  De Ferrari hebben we 2 weken na het winnende bod opgehaald. De aflevering was perfect geregeld, het gaf ons een heel speciaal gevoel. Wat ook bijdroeg aan dit gevoel was dat Joris van The Collectables zelf was afgereisd naar Roosendaal om onze aflevering bij te wonen. De heren van The Collectables hebben ons goed geholpen voor, tijdens en na de veiling en we hebben zo nu en dan nog steeds contact! Wat ons betreft een aanrader!" - Team Northern Events.

 • "Wat meteen opviel was de presentatie van de Alpina B3S. Alles was tot in de puntjes gedocumenteerd met strakke foto's, een leuke video en een mooie beschrijving. Ondanks dat The Collectables voor mij toen een nieuw platform was gaf me dat direct vertrouwen. Even stel je jezelf de logische vragen, maar eigenlijk weet je het al. Ik wil hem, maar voor welke prijs?

  Als dan op de avond van de veiling je de prijs in de buurt van je limiet begint te komen wordt het spannend. Je limiet wordt eigenlijk net overschreden, maar je gunt je zelf nog beetje extra. De veiling loopt af en het is echt een goede prijs maar je weet nog niet meteen of het minimum-bedrag bereikt is. Het verlossende mailtje en telefoontje van The Collectables met de woorden dat ik gewonnen had resulteerde in pure euforie.

  En dan heb je gewonnen en mag je je ‘nieuwe’ Alpina ophalen bij een liefhebber, vergezeld door iemand van The Collectables. Iemand die zoveel passie heeft voor bijzondere auto's. Heel persoonlijk was dat en het geeft een fijn gevoel als je weet wie er voor je nieuwe autoliefde gezorgd heeft. Kortom, het was een prettig proces en dat is precies waarom ik mijn eigen auto daarna ook via The Collectables heb aangeboden. En verkocht!" - Paul.

 • 'Have been buying cars at auctions before, but this was such a cool experience! Meeting the owner in Holland, the Ultima V10 that I bought was even better than expected. And driving it back to Denmark (970 km) plus meeting Joris half way for a nice wam The Collectables jacket. What an adventure!' - Morten. 

 • "In terms of The Collectables experience.. I’m not sure what you’d like me to say, but it was a fantastic experience. About as seamless and smooth as I could have possibly imagined. From the very first interaction, all of the feedback and info you gave me on the car. The bidding process was incredibly easy… and then from winning, the negotiations, the paperwork, transactions and the help you gave me in arranging the shipping to Dubai, I could not be more happy with the process and could not thank you enough. I’d recommend you to anyone, and would happily use you guys again, you’re doing an incredible job" - Dom - Lotus Exige S1