Nieuws

Wheels at the Palace

Het Concours Soestdijk was (wederom) een succes. We hadden uitgepakt met een grote diversiteit aan voertuigen. Van een Porsche 964 Turbo met maar 72000 km tot een GTM (een wat??). Een door Westfield ontworpen roadster met een gewicht van slechts 770kg en 160 pk middenmotor. Een leuk en goedkoop alternatief voor een Elise.

De klassieke MB 280 GE G-klasse en de 2 Harleys trokken zeer veel belangstelling. Zelfs de organisatie vond ze een dusdanige aanvulling op het concours dat ze meerdere malen met brullende uitlaat het podium op moesten.

Het leukste van het weekend zijn toch wel alle gesprekken met de “liefhebbers”. Steevast wordt er bij belangstelling voor een bepaalde auto gezegd: “ik heb ‘m zelf ook” waarna de moeizame zoektocht begint op de telefoon naar een paar foto’s. Maar ook echte serieuze gegadigden die aangaven zich te gaan registeren of te gaan bieden de komende dagen. Verder zien we een sprong in het aantal aanmeldingen van te veilen voertuigen. Niet allemaal collectable, maar een groot deel willen we graag veilen mits er een reële prijsverwachting is. Dat laatste is nog wel eens een probleem. Meestal is het “de mooiste van Nederland” en een “uniek exemplaar” vanwege de kleur (daar zijn er in dat jaar en die maand maar 8 van geproduceerd……..) of iets anders wat de eigenaar bijzonder vindt maar vaak er niet zo toe doet. Complete (goed onderbouwde en heldere) historie, niet te veel eigenaren, een acceptabele kilometerstand, originaliteit en een mooi verhaal zijn toch meestal de zaken die ertoe doen.

Verder was het natuurlijk een geweldig weekend met 3 dagen prachtig weer, leuke mensen, een goede organisatie en een grote diversiteit aan merken en modellen.

Kortom, voor herhaling vatbaar.

 

 

Octane magazine

Sinds kort zijn we met het magazine Octane een partnership aangegaan. Het magazine is perfect afgestemd op onze doelgroep, van, voor en door autoliefhebbers.
Bijgaand een interview met collega Lars Willemsen over de doorstart van The Collectables. Hieruit zijn reeds positieve reacties en leads ontstaan. Verder een column van onze tijdelijk collega Ton van Dijk met zijn visie op de markt van Collectables.

Op de website van Octane worden continu de voertuigen die online staan getoond. Variërend van een Aston martin DBS Superleggera tot een Fiat 500 Abarth. Klik hier voor het actuele aanbod

Ook in het komende Octane magazine zie je ons weer terug.