The Collectables score

Collectable or not?

Collectables zijn emotie. Auto's die je niet nodig hebt maar wel wilt hebben. Glimlach per kilometer en liefst ook per euro. Onze The Collectables score op een schaal van 10 tot 1 is als volgt:  

10
Een unicorn. Auto's waarvan je weet dat ze bestaan, maar die je nooit ziet. Hooguit in een museum. Of in iemands woonkamer. Natuurlijk de McLaren F1. Een Cizeta V16T. Of een SLR Stirling Moss. 

9
De legendarische hypercars met een extreem hoge prijs- of laag productieaantal die je zo nu en dan nog in het wild ziet. Zoals de Bugatti Chiron, Ferrari F40 en Porsche 918 Spyder. 

8
Supercars die je regelmatig tegenkomt op evenementen, typische van A-naar-A auto's. Ferrari F12, Porsche 964 Turbo 3.6 of Lamborghini Aventador. 

7
Een sportieve Collectable die je in het weekend rijdt. Bijvoorbeeld een Alpine A110, Alfa Romeo 4C of Aston Martin Vantage.

6
De dagelijks bruikbare Collectable waarmee je tegelijkertijd het straatbeeld verrijkt. Goed onderhouden en in zo origineel mogelijke staat, hooguit met een bluetooth kit voor je telefoon en Spotify. Denk bijvoorbeeld aan een Volvo 850 T-5R, BMW Z4 Coupe of Porsche. 

5
De Collectable die misschien niet meer helemaal origineel is, maar soms daarom nog leuker om te hebben. Niet alleen restomods vallen hieronder, maar ook Mazda MX5 met een aangepast onderstel of een dikke 1-serie met net wat meer pit. Modellen van gerespecteerde tuners als Techart, Schnitzer of Abt zijn daarom ook welkom

4
De Collectable met een verleden. Dat kan een gerepareerde schade zijn, maar ook een andere / nieuw motor. Mits netjes uitgevoerd, aantoonbaar en transparant geen reden om niet op ons platform te veilen. 

3
Huis-, tuin-, en keuken auto's zoals een Astra station, een Golf TDi of BMW 520d. Niks mis mee, maar (meestal ook met een respectabele kilometerstand) geen Collectable. 

2
De tegenhangers van punt 5. In de volksmond de Halfords tuning genoemd. Verbouwde objecten in de categorie Fast & Furios. Er is vast een markt voor, maar niet op ons platform

1
Auto’s met deze score kom je niet tegen op ons platform. Want ze zijn niet Collectable (genoeg), of niet geschikt voor ongezien online (ver)koop. Bijvoorbeeld geen aantoonbare historie, net iets teveel van eigenaar gewisseld of niet meer in originele staat. Deze auto's lenen zich beter voor (ver)koop via andere kanalen.