Wat is een Collectable?

Oud? Limited Edition?

Een Collectable is vaak een auto die je niet nodig hebt, maar wel wilt hebben. Want er zijn hoogstwaarschijnlijk goedkopere, betere, makkelijkere en meer betrouwbare opties. 

Een Collectable koop je vooral met je hart, niet met je hoofd. Emotie vs ratio. Je biedt op die Collectable omdat je hem wilt hebben. Wilt rijden. Omdat hij anders is dan anders, fantastisch klinkt of rijdt, unieke elementen bezit of een extreem (en misschien wel onbegrepen) design heeft. 

De meest briljante motorisering, de gekste spoiler en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Dus niet (altijd) een oude auto. Eentje die je niet vaak tegenkomt, maar die je, als je toevallig met een mede-autoliefhebber een auto deelt, wel aanwijst, tegelijkertijd een mooie herinnering ophalend.

Lol per euro of juist extreem exclusief. Van Peugeot 205 GTI tot Ferrari F40. Mits in nette staat en met een goede historie. Liefst met niet teveel kilometers, een mooi verhaal en vanaf de jaren '80.  

Ook een nieuwe auto kan een Collectable zijn. Je moet er alleen iets langer naar zoeken…

De ratio geldt natuurlijk voor het aan- of verkoopproces. Je wilt zekerheid dat alles goed verloopt. Daarvoor dus The Collectables.