The Collectables score

Collectable or not?

Collectables zijn emotie. Fun. Glimlach per kilometer en liefst ook per euro. Onze The Collectables score op een schaal van 1 tot 10 is als volgt:  

10
Een unicorn. Een unicum. Verdraaide nekken gegarandeerd. Een van-A-naar-A-auto, maar dan alleen als het mooi weer is en liefst niet te druk op de weg. De rest van de tijd gewoon in je woonkamer parkeren, ernaar kijken en jezelf ontzettend gelukkig prijzen dat jij deze wonderbaarlijke Collectable jouw bezit mag noemen. De McLaren F1 is er zo eentje. De Ferrari F40 en een Porsche Carrera GT ook. En Gordon Murray’s GPA T.50 nu al, zelfs al voordat hij op de weg is.

9
The Collectable als echte fun-auto, voor die bijzondere ritjes, misschien een aantal keer per jaar. Om deze echt te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Weg van de waan van de dag, maar puur voor het rijden. Liefst als het zonnetje schijnt. Ook een van-A-naar-A-auto. Eentje die je ook pakt om gewoon een heerlijk rondje mee te rijden, niet alleen om ergens heen te gaan waar je moet zijn. Pret per kilometer is gegarandeerd. En ditzelfde geldt voor bewonderingswaardige blikken van mede-weggebruikers. Denk bijvoorbeeld aan een BMW Z1. De Porsche 918 Spyder. Lamborghini Diablo. 

8
The Collectable die je iedere week rijdt, soms doordeweeks in woon-werk verkeer, vaak liever in het weekend voor die leuke route, met een grote glimlach op je gezicht. Dit kan ook een geschikte vakantie-auto zijn, die met iedere gemaakte kilometer een nog groter vakantie-gevoel opwekt. Bijvoorbeeld een originele 964 Turbo of een E61 M5 Touring.  

7
The Collectable die prima dagelijks bruikbaar is, maar die je liever erbij hebt. Naast je dagelijkse, iets saaiere, comfortabelere of meer betrouwbare auto. We denken hierbij aan een BMW E30 M3 of een Golf GTi Mk1. Of een Porsche 996, aldus Joris en Wouter

6
The Collectable die je iedere dag gaat gebruiken, stil genietend bij dagelijks gebruik en die je helemaal op wilt rijden. Denk bijvoorbeeld aan een Volvo 850 T-5R, maar ook een Renault Clio Williams. Wel origineel, natuurlijk. Autoliefhebbers zullen je hiervoor dankbaar zijn, want je fleurt hiermee het verkeersbeeld op.

5 - 1
Auto’s met deze score kom je niet tegen op ons platform. Want ze zijn simpelweg niet Collectable (genoeg). Ze zijn waarschijnlijk alleen oud. Of verprutst. Wij worden er als autoliefhebbers simpelweg onvoldoende hebberig van.