Verkoopproces

Je Collectable verkocht in 6 stappen

Je wilt je auto aanbieden via The Collectables?
Vul het aanvraagformulier in en een van ons neemt binnen 1 werkdag contact op.

Goedgekeurd? We vragen je dan om zoveel mogelijk relevante informatie en documentatie over jouw Collectable aan ons te verstrekken zodat we een zo eerlijk mogelijk beeld van jouw Collectable kunnen geven. Indien gewenst plannen we een intake en loodsen we je hier doorheen. Tevens ontvang je onze veilingovereenkomst zodat het voor beide partijen duidelijk is wat we van elkaar verwachten. Als verkoper betaal je een kleine bijdrge in de marketing. Kies het package wat het beste bij jouw auto past.

We bepalen gezamenlijk je minimum verkoopprijs (de zogenaamde ‘reserve’) en de datum waarop je auto online gaat. Ook sturen we je een fotohandboek of brengen je in contact met een autofotograaf.

Onze redactie gaat aan de slag en maakt de kavelbeschrijving. Voorafgaand aan de veiling wordt de conceptversie ter goedkeuring aan jou voorgelegd.

De veiling gaat live en duurt maximaal 2 weken. De Collectable blijft in jouw bezit op de locatie die jij vertrouwt gedurende de gehele veiling. Tijdens de periode van twee weken wordt er via verschillende kanalen maximale aandacht gegenereerd voor de veiling van jouw auto. Onderstaand vind je een aantal verschillen promotiepakketten welke wij beschikbaar stellen om de kans van een geslaagde ervaring te vergroten.


Extra optie: Promofilm (1-2 minuten) met plaatsing verschillende platformen (€1750,-)


Het gekozen basis, brons, zilver of goud-marketingpakket dient voordat de kavel live gaat betaald te worden door de verkopende partij. De fotosessie wordt direct afgerekend aan de fotograaf.  De marketingkosten worden afgerekend aan The Collectables. Dit is noodzakelijk om het betreffende kavel zo goed mogelijk in de markt te zetten.

Als jouw vooraf vastgestelde minimum verkoopprijs (de ‘reserve’) is behaald, wint de hoogste bieder de veiling. Na het aflopen van de veiling betaalt de koper de commissie, waarna wij jullie met elkaar in contact brengen om de transactie af te ronden. Als de reserve niet is gehaald bemiddelen wij tussen jou als verkoper en de hoogste bieder(s) om te kijken of er alsnog een overeenkomst kan worden bereikt.
 

Ook je Collectable via ons (laten) verkopen? Meld 'm hier aan.