Hoe verkoop ik mijn auto?

De complete uitleg

Je wilt je bijzondere auto verkopen maar weet niet zeker of het een Collectable is? Meld hem hier aan en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Als we vervolgens samen hebben besloten dat het platform een passende manier is om jouw Collectable aan te bieden, dan gaan we samen aan de slag met de onderstaande punten. 

De verkoper betaalt alleen een kleine bijdrage in de marketingkosten. Alleen de koper betaalt een commissie over het hoogste en winnende bod. 

Informatieformulier 
We vragen je om zoveel mogelijk relevante informatie over jouw Collectable aan ons te verstrekken, zodat we een passende en eerlijke omschrijving kunnen voorbereiden. Het formulier kan je online invullen en dit kost je ongeveer een half uur. Indien gewenst plannen we een intake gesprek en doen we dit gezamenlijk.  

Minimum verkoopprijs
Samen stellen we ook je minimum verkoopprijs (de zogenaamde ‘reserve’) vast.  Als eigenaar heb je ongetwijfeld een beeld van de waarde. Laat je echter niet volledig leiden door wat er in advertenties voor vergelijkbare auto's wordt gevraagd.

Foto’s
Om potentiële kopers een zo goed mogelijk beeld van jouw auto te geven, vragen we zoveel mogelijk foto's te maken. Hiervoor ontvang je van ons een handleiding, wat resulteert in circa 150 foto's. Je kunt deze foto's met een goede camera zelf maken, of het uitbesteden. We hebben door het hele land contacten met freelance fotografen die een reportage kunnen maken van je Collectable. Reken op 200 EUR tot 300 EUR inclusief BTW. Korte videos zijn ook altijd welkom.

Video 
Wil je zeker weten dat je auto veel aandacht krijgt? We kunnen desgewenst een video review laten maken door een autojournalist. Door het grote bereik binnen de doelgroep zorgt dit gegarandeerd voor vele tienduizenden views. Neem contact met ons op over de kosten en mogelijkheden.

Veilingovereenkomst 
We vragen je ook om onze veilingovereenkomst te ondertekenen, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat we van elkaar verwachten.  

Veiling
We bepalen gezamenlijk wanneer jouw Collectable online gaat. De veiling duurt maximaal 2 weken. We zorgen er altijd voor dat er een weekend wordt opgenomen in de veilingtermijn, zodat eventuele geïnteresseerden de auto ook fysiek kunnen bekijken.

Tijdens de veiling kunnen potentiele kopers vragen stellen via ons en het forum, die we indien mogelijk voor je beantwoorden. We vragen je dus wel zo spoedig mogelijk te reageren op overige vragen en bereikbaar te zijn. We plaatsen de auto ook op alle vooraanstaande (internationale) advertentie sites voor maximale aandacht.  

Jouw Collectable blijft in jouw bezit gedurende de veiling. Zo heb je geen enkel risico. Wel vragen we je om niet meer dan 100 km met je Collectable te rijden om tussentijdse schade te voorkomen.

Bezichtiging en keuring
In sommige gevallen (bij 1 op de 10 auto's) wil een potentiële koper de auto fysiek zien of wellicht aan een keuring onderwerpen. Een bezichtiging gebeurt bij voorkeur onder begeleiding van The Collectables en alleen op afspraak na jouw goedkeuring. Wij filteren vooraf de kopers van de dromers en controleren de NAW gegevens, zodat je weet wie de potentiele koper is. 

Een alternatief is een videoafspraak. In dit geval wordt de Collectable middels videobellen aan een potentiele koper getoond. 

Verkocht! En nu?
De hoogste bieder wint de veiling, mits jouw minimum verkoopprijs behaald is. Als dat niet het geval is, dan bemiddelen wij tussen de verkoper en de hoogste bieder(s) om alsnog naar een overeenkomst te streven. 

Nadat de koper de commissie heeft voldaan brengen wij jullie met elkaar in contact om de transactie af te ronden. We geven jullie een aantal praktische tips om dit prettig, vlot en veilig te realiseren.

Ook je Collectable via ons (laten) verkopen? Meld 'm hier aan. Zie ook de reviews van autoliefhebbers die je voorgingen.

Voor vragen en ondersteuning zijn wij uiteraard te allen tijde bereikbaar